Кравата Пенка, чиято история стана известна в цяла Европа преди 2

...
Кравата Пенка, чиято история стана известна в цяла Европа преди 2
Коментари Харесай

Прочутата крава Пенка остава без дом

Кравата Пенка, чиято история стана известна в цяла Европа преди 2 години след надвисналата над нея евтаназия поради разходка до Сърбия, е изправена пред нов проблем. Тя и телето й и Джон могат да останат без дом.
 
Кравата от кюстендилското село Мазарачево се прочу, тъй като по закон управляващите ни трябваше да я умъртвят поради пресичането на границата с страна отвън Европейски Съюз. Тя бе бременна и за спасяването й беше направена специфична петиция, в която се подписаха хиляди. Дори сър Пол Маккартни от именитите " Бийтълс " излезе с апел в отбрана на животното. Евродепутати също се застъпиха за нея.

Две години по-късно, от най-обикновена крава, Пенка се е трансформирала в кралицата на обора, се споделя в репортажа на " Нова телевизия ". „ Кравата Пенка е добре. Имам си хубаво теленце Джон. Радвам се на кравата и на теленцето ”, споделя притежателят й Иван.

„ Джон го кръстих на името на британския народен представител Джон Флак, който оказа помощ за оцеляването на тая крава,  която бяха решили да я убият ”, споделя той той.

Заради компликациите, през които са минали и претърпели дружно, Пенка е слабостта и гордостта на стопанина си.

Над Пенка и останалите 26 крави, обаче са надвиснали още веднъж черни облаци, твърди стопанинът им. Скоро той няма да има къде да ги отглежда, тъй като са лишили парцела му. Иван недоумява за какво, откакто има всички нужни документи. Съдът дава противоречивия парцел на негов съселянин. Обезверен, Иван се надява само на помощ от най-високо равнище. Затова кани премиера Борисов персонално да го посети.

Ако скоро имотния проблем на Иван не се реши, той обмисля да води Пенка в Народното събрание и там да я остави за развъждане.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР